Irti lääkekoukusta - 3 kokemusta TSW kortisoniaddiktiosta parantumisesta

Lääkkeitä käytetään moniin terveysongelmiin ja ne ovat tärkeä osa lääketieteellistä hoitoa. Joskus lääkkeet, joiden tarkoitus on auttaa akuutin terveyskriisin yli, saavat aikaan fyysisen ja psyykkisen riippuvuuden. Tällöin lääke ja sen käyttö muodostuu ongelmaksi. Lääkeriippuvuuden voi tunnistaa siitä, että lääkkeen lopettaminen saa aikaan vieroitusoireita. Vieroitusoireet lääkkeestä voivat olla fyysisiä ja henkisiä.

Lääkeriippuvuutta voivat aiheuttaa monet eri sairauksiin ja oireisiin käytetyt lääkkeet, kuten nenäsumutteet, kipulääkkeet, SSRI-lääkkeet, sekä voidemaiset lääkkeet, kuten kortisonivoiteet.

Lääkeriippuvuuden syntyyn vaikuttavat monet tekijät, kuten henkilön taipumus addiktioihin, lääkkeiden alkuperäinen käyttötarkoitus ja annostelu, sekä henkilön käyttöhistoria. Lääkeriippuvuuden riski voi kasvaa, jos henkilö käyttää lääkkeitä pidempään kuin lääkäri on määrännyt, tai jos henkilö käyttää useita eri lääkkeitä samanaikaisesti.

Lääkeriippuvuuden juurisyy

Väitän, että riski lääkeriippuvuuteen on ilmeinen, jos ihminen ei tunnista ja hoida juurisyitä hoidettavan vaivan taustalla, vaan hoitaa vaivaa vain pintapuolisesti lääkkein.

Lääkeriippuvuus voi aiheuttaa monenlaisia haittavaikutuksia, kuten fyysisen riippuvuuden ja vieroitusoireet, kuten pahoinvointi, hikoilu, vapina ja ahdistus. Lääkeriippuvuus voi myös heikentää henkilön elämänlaatua, lisätä riskiä sairastua erilaisiin sairauksiin, kuten maksavaurioihin tai aivovaurioihin. Lääkeriippuvuus altistaa myös lääkkeiden haittavaikutuksille.

Voidaan ajatella, että lääkkeen haittavaikutukset ilmenevät, koska ihminen pyrkii vaimentamaan alkuperäisen oireen. Juurisyy pyrkiin sitten pintaan toista kautta.

Lääkeriippuvuuden hoidon tavoitteena on vähentää lääkkeiden käyttöä ja lievittää vieroitusoireita, jotta henkilö voi vähitellen päästä eroon lääkeriippuvuuden vaikutuksista ja palauttaa terveytensä. Lääkeriippuvuuden hoito on juurisyyn hoitoa.

Paikalliskortisoniaddiktio TSW

TSW (Topical Steroid Withdrawal) on tila, joka voi kehittyä henkilöillä, jotka ovat käyttäneet paikallisia kortikosteroideja pitkään ja säännöllisesti.

TSW:hen liittyy voimakas ihon ärsytys, punoitus, kivuliaisuus ja kuorinta, kun potilas alkaa vieroittaa itseään steroidivoiteista.

TSW:hen voi liittyä myös paikallinen steroidiaddiktio, joka tarkoittaa sitä, että potilas käyttää kortikosteroideja säännöllisesti, vaikka niille ei ole varsinaista lääketieteellistä tarvetta. Tämä voi johtaa siihen, että potilas käyttää kortikosteroideja yhä suurempina annoksina, mikä voi johtaa ihon tilan heikkenemiseen ja riippuvuuden kehittymiseen.

Joillekin potilaille TSW voi kestää useita kuukausia tai jopa vuosia, ja se voi olla äärimmäisen kivulias ja haittaa heidän toimintakykyään ja elämänlaatuaan.

 

Irti kortisonikoukusta Free to Heal® -menetelmällä

Free to Heal® -menetelmä on tietoisuustaitomenetelmä, jota voi käyttää moniin erilaisiin fyysisiin ja psyykkisiin haasteisiin. Useat kurssilaiset ovat käyttäneet menetelmää lääkkeistä vieroittautumiseen.

Menetelmä ei anna ohjeita lääkkeiden vähentämiseen, eikä ota muutenkaan kantaa sairauksien tai oireiden lääketieteelliseen hoitoon. Kurssilla ja kirjassa on ohjeet menetelmän harjoittamiseen ja soveltamiseen erilaisiin haasteisiin.

Menetelmää harjoittamalla ihminen kulkee oireiden juurille ja selvittää ja parantaa sairastumisensa perimmäiset syyt.
 

Millan kokemus

"Hei Maria! Onko TSW (kortisonivieroitus) sinulle tuttu asia? Itse aloitin tämän vieroituksen maaliskuun alussa ja samalla luin (jo pariin kertaan aloittamani) kirjasi loppuun. Aloitin kirjasi kolmisen viikkoa sitten uudelleen, jotta pystyn syventämään menetelmää tässä vieroitus-haasteessani.

TSW-oireet ovat monella todella rajuja. Itsellänikin on haastavia oireita, mutta olen päässyt huomattavasti helpommalla kuin moni muu. Uskon ja tiedän, että menetelmäsi on ollut minun apuni.

Vaikka voisin uhriutua ja syytellä lääketiedettä, sen sijaan olen välillä pitänyt käsissäni vahvaa kortisonivoidetuubia ja kiittänyt. Lääke on auttanut minua jossain kohtaa minua, kun tietämystä ei ole ollut tarpeeksi."

Peppiinan kokemus

"Hei Maria! Näin stoorissasi TSW:stä. Olen itse TSW-matkalla ja lopettanut kortisonivoiteet ja kaikki lääkkeet viime syksynä. Olen päässyt harjoittelemaan kiitollisuutta suurissakin kivuissa. Töihinkin olen mennyt punaisilla ja tulehtuneilla kasvoilla. Matka ei ole ollut helppo, mutta voin sanoa, että se on kannattanut enkä vaihtaisi tätä mihinkään. Olen vielä matkalla kohti ehjää ja oireetonta ihoa, mutta nyt jos koskaan luotan kehooni täysin.

Arvostus kehoani kohtaan on kasvanut ja rakkaus ympärilläni on hämmästyttävää!

Minuun kolahti muutama päivä sitten laittamasi postaus, ”parhaat opettajat henkiseen kasvuun ovat kärsimystä aiheuttavat oireet.” Näin se todella on. Kiitos kiitos kiitos sinulle meditaatioista, kirjasta ja ajatuksista."

 

Anna-Maijan kokemus

"Hei, olit jakanut palautteen meneltelmäsi käytöstä tsw-kortisonivieroituksessa. Minulla myös kokemus että olen päässyt huomattavasti vähemmällä kuin moni muu, lisäksi en ole kärsinyt lainkaan ruoka-aineyliherkkyyksistä jotka monilla lisääntyvät räjähdysmäisesti vierotuksen aikana.

Uskon että meneltelmäsi on auttanut jo alunalkaen muuttamaan ajatusmallia vieroituksen suhteen, koska olin perehtynyt siihen jo aiemmin.

Haastavimmassa vaiheessa otin kirjan lisäksi vielä videomateriaalit kurssista käyttööni ja tein mm kiitollisuuslitaniaa kymmeniä kertoja päivässä, aina raapimiskohtauksen alkaessa, muutaman viikon jälkeen vaikeimmat oireet alkoivat asteittain helpottaa. Lisäksi tein kiitollisuuslitaniaa saunassa, jossa se helpotti ihon kipu tiloja välittömästi kun peseytyminen oli kivuliasta ja vaikeaa. Kiitos Maria."

Irti lääkkeistä Free to Heal® -menetelmällä

Voit oppia menetelmän supersuositulta Free to Heal -kurssilla, jonka ovat käyneet tuhannet ihmiset Suomessa ja ulkomailla.  Kurssilaisena saat parhaan mahdollisen tuen lääkekoukusta irroittautumiseen ja samalla opit menetelmän, jota voit soveltaa mihin tahansa oireisiin ja sairauksiin.

Kurssin rinnalle tai itsenäiseksi oppaaksi voit ottaa Eroon oireista -kirjan, joka on ollut yksi viime vuosien myydyimmistä self-help -tietokirjoista.

Matka irti lääkeriippuvuudesta ei ole helppo, mutta lempeydellä ja sitkeydellä tulet saavuttamaan ihmeitä. Muista, sinussa on enemmän voimaa kuin tiedätkään!

Kiitollisuudella,

Maria Nordin

Close

Select Your Language