Siitepölyallergian hoito luonnonmukaisesti - onko se mahdollista?

siitepölyallergia May 19, 2021

Siitepölystä sekä siitepölyallergian oireista kärsiviä ihmisiä on Suomessa jopa 20% koko väestöstä (iltalehti.fi 2021).

Oireet pahenevat tyypillisesti aina keväisin sekä kesällä, mikä on tietysti suuri harmi, sillä kesä on Suomessa mitä ihaninta aikaa.

Olen itsekin kärsinyt aikoinaan siitepölyallergiasta, mutta olen myös parantunut siitä.

Näin on tapahtunut myös lukuisille asiakkailleni ja tässä kirjoituksessa kerron, miten siitepölyn aiheuttamista oireista voi päästä eroon täysin luonnonmukaisesti.

Käyn läpi nämä aiheet:

  1. Miksi kehosi reagoi siitepölyyn?
  2. Millä tavalla puolustusjärjestelmäsi toimii?
  3. Kuinka puolustusjärjestelmän virhetulkinnat syntyvät ja miksi kehosi tulkitsee siitepölyn vaarallisena?
  4. Siitepölyallergian juurisyyn hoito luonnonmukaisesti aivoja muokkaamalla

Toivottavasti saat kirjoituksesta apua sekä ennen kaikkea uskoa sekä toivoa terveempään tulevaisuuteen!

Jos haluat katsoa sisällön mielummin videolta, siirry tästä Youtubeen ja katso webinaaritallenne, jossa käyn läpi tämän kirjoituksen sisällön.

 

 

Miksi kehosi reagoi siitepölyyn?

HUS:in iho- ja allergiasairaalan keuhkosairauksien erikoislääkäri Hilkka Viitanen sekä Allergia-, iho- ja astmaliiton asiantuntija Kaisa Toikko ovat todenneet näin (APU-lehti):

"Allergia on kuin kehon väärä hälytys"

 

Kun oireet puhkeavat, oireet tuntuvat täysin todelta ja ne ovat täysin totta. Oireiden ja allergian todellisuutta on turha kiistää.

Tiedän tämän omasta kokemuksesta, sillä oireet voivat olla todella piinaavia ja pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaarallisia.

Mutta jos tarkastelemme tätä asiaa huolella, huomaamme, että siitepöly ei todellisuudessa ole lainkaan vaarallista. Siitepölyssä ei ole mitään, mikä tekisi siitä vaarallista.

Se, miksi siitepöly tuottaa niin monelle ihmiselle jopa hengenvaarallisia oireita, johtuu kehomme ja puolustusjärjestelmämme virhetulkinnasta. 

Kehosi siis luulee, että siitepöly on jollakin tavalla vaarallista. Koet voimakkaita oireita, vaikka todellisuudessa sinulla ja kehollasi ei ole mitään hätää.

 

Millä tavalla puolustusjärjestelmäsi toimii?

Väitän, että kaikki sairautemme lopulta johtuvat puolustusjärjestelmämme virhetulkinnoista. 

Perinteisesti ihmisen puolustusjärjestelmää on totuttu tutkimaan ja tulkitsemaan erillisinä yksikköinä. Monesti puhutaan immuunijärjestelmästä, mikrobiomista ja muista puolustusjärjestelmään liittyvistä asioista yksittäisinä asioina. 

Mielestäni on hyvin hyödyllistä tarkastella mielen sekä kehon puolustusjärjestelmää yhtenä laajana kokonaisuutena, johon vaikuttaa moni asia samanaikaisesti. Sen osia ei siis voida irroittaa toisistaan. 

Puolustusjärjestelmäsi on iso kokonaisuus, jonka tehtävänä on jatkuvasti suojella sinua ulkopuolisilta ja sisäisiltä vaaroilta sekä uhkatekijöiltä. Tätä kokonaisuutta kutsun menetelmässäni Sisäiseksi suojelijaksi.

Nämä uhkatekijät voivat olla ympäristössäsi (kuten siitepöly, ruoka-aine) tai sisälläsi (kehon oma kudos tai toiminto, jota keho pitää vaarallisena). 

Alati valppaana oleva puolustusjärjestelmäsi ei saa tietoa maailmasta suoraan ilman välikäsiä, vaan se vastaanottaa tiedon aistiesi kautta, mutta myös AINA SINUN TULKINTASI KAUTTA.

Puolustusjärjestelmäsi ( = Sisäinen suojelijasi) on erityisen valppaana silloin, kun koet stressiä ja negatiivisia tunteita (stessi myös vahvistaa kaikkia oireita).

Stressin aiheuttajalla ei ole merkitystä, mutta puolustusjärjestelmäsi on stressin kokemisen hetkellä erityisen herkkänä ja Sisäinen suojelijasi saattaa havahtua etsimään ympäristöstä uhkatekijöitä, vaikka mitään todellista syytä ei varsinaisesti olisikaan. 

  

Kuinka puolustusjärjestelmän virhetulkinnat syntyvät ja miksi kehosi tulkitsee siitepölyn vaarallisena?

Kun koet jonkin epämiellyttävän tunteen tai koet olosi uhatuksi, Sisäinen suojelijasi alkaa välittömästi etsiä syitä tälle tunteelle ympäristöstäsi.

Tämä on merkittävin syy sille, miksi kehosi on saattanut alkaa pitää siitepölyä vaarallisena, vaikka todellisuudessa siitepöly ei vahingoittaisi kehoasi millään tavalla.

Avaan tätä esimerkin kautta, jolloin ymmärrät paremmin virhetulkintojen syntymekanismin.

Kuvittele, että olet lapsi ja ajat pyörälläsi pitkin tietä kauniina kevätpäivänä.

Eteesi hyppää orava ja väistät sitä ja samalla kaadut hiekkatielle polvi edellä ja polveesi tulee ikävä haava.

Olet surullinen, yksin, sinuun sattuu eikä kukaan ole lohduttamassa sinua.

Samalla hetkellä Sisäinen suojelijasi (puolustusjärjestelmäsi laaja kokonaisuus) aktivoituu ja se alkaa etsiä ympäristöstäsi syitä tälle ikävälle kokemukselle, surulle ja kivulle.

On kaunis kevätpäivä ja sisäinen suojelijasi huomaa ilmassa olevan paljon siitepölyä. Se yhdistää juuri kokemasi ikävät tunteet ympärilläsi olevaan siitepölyyn ja tulkitsee SIITEPÖLYN OLEVAN IKÄVIEN TUNTEIDEN SEKÄ KIVUN AIHEUTTAJA.

Aivosi ovat siis tulkinneet kokemasi kivun sekä siitepölyn liittyvän toisiinsa ja näihin liittyvät neuronit ovat kytkeytyneet yhteen neuroplastisuuden periaatteiden mukaan

Ja näin vain muutamassa sekunnissa Sisäinen suojelijasi on luonut virhetulkinnan mieleesi sekä kehoosi siitepölyn vaarallisuudesta, joka myöhemmin saattaa ilmentyä kehosi torjuntareaktioina. Tämä taas ilmentyy erilaisina siitepölyallergian oireina sekä sairauksina.  

Suurin osa tällaisista virhetulkinnoista muodostuu nimenomaan lapsena ja tarkemmin ottaen alle 7-vuoden iässä.

Se, että muistatko juuri sitä hetkeä, jolloin virhetulkintasi siitepölyn vaarallisuudesta muodostui, ei ole parantumisesi kannalta väliä. 

Virhetulkinnat saattavat nimittäin juontaa juurensa myös menneiden sukupolvien kokemuksista ja tutkimukset todistavat virhetulkintojen siirtyvän geenien mukana eteenpäin.

 

Hiiritutkimus: Virhetulkintojen siirtyminen sukupolvien yli

Eräässä tutkimuksessa hiirille annettiin sähköshokkeja ja ne altistettiin samanaikaisesti kirsikan hajulle. Tutkijat huomasivat hyvin pian, että hiirien aivoissa kirsikan haju sekä sähköshokit yhdistyivät toisiinsa. Näin tutkijoiden ei enää tarvinnut antaa hiirille sähköshokkeja saadakseen aikaan stressireaktioita hiirien kehossa vaan pelkkä kirsikan haju riitti tähän. 

Nämä hiiret paritettiin toisten hiirien kanssa, joita ei oltu altistettu minkäänlaisille sähköshokeille tai kirsikan hajulle ja näiden hiirien jälkeläiset saivat vielä jälkeläisiä.

Tutkijat testasivat kokisivatko sähköshokeille altistettujen hiirien jälkeläiset samanlaisen stressireaktion kehossaan, mitä isovanhempansakin, kun ne altistettiin kirsikan hajulle.

Arvaatko jo mikä oli lopputulos?

Aivan, hiirijälkeläiset saivat kirsikanhajusta yhtä voimakkaan stressireaktion, mitä isovanhempansakin olivat saaneet, vaikka niitä ei koskaan altistettu kirsikan hajun yhteydessä millekään vaaralle. 

Tämä tulkinta kirsikan vaarallisuudesta oli siis siirtynyt kahden sukupolven yli ja eli vahvana virhetulkintana hiirien puolustusjärjestelmässä.

Vaikka tämä saattaa alkuun tuntua todella negatiiviselta uutiselta, positiivinen asia on kuitenkin se, että meillä on kyky purkaa näitä virhetulkintoja aivojen plastisuutta hyödyntämällä ja seuraavaksi kerron, miten tämä tapahtuu...

 

Siitepölyallergian hoito luonnonmukaisesti aivoja muokkaamalla

Aivojen muokkautuvuudesta (neuroplastisuus) on tehty paljon tutkimuksia, jotka todistavat, että ihminen kykenee muokkaamaan aivojaan tietoisella harjoittelulla.

Aivot itse asiassa muuttuvat ja muokkautuvat "uuteen asentoon" aivan koko ajan. Useimmiten emme vaan käytä hyväksemme tätä ominaisuutta ja uudet yhteydet syntyvät sattumanvaraisesti.

 

Neuroplastisuuden ydinajatus on tämä:

"Neurons that fire together, wire together"

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että ne neuronit, hermosolut,  jotka aktivoituvat yhtä aikaa, kytkeytyvät yhteen - aivan kuten hiiritestissä sähköshokit ja kirsikanhaju kytkeytyivät saumattomasti yhteen jopa sukupolvien yli. 

Kun ymmärrät tämän aivojen perustoiminnan, voit käyttää sitä hyväksesi oireidesi poistamisessa sekä siitepölyallergian hoidossa.

Kaikki lääketieteellinen hoito tähtää ainoastaan oireiden vaimentamiseen ja se on tottakai täysin ok, mikäli tavoitteena ei ole päästä eroon oireiden aiheuttajasta.

Mutta mikäli haluat elää vapaata sekä oireetonta elämää, sinun on päästävä käsiksi virhetulkintoihin ja opittava muokkaamaan niitä sinulle edullisiksi. 

 

Muokkaamalla virhetulkintoja aivojen plastisuutta hyödyntämällä voit siis:

  • päästä eroon siitepölyn aiheuttamista oireista jopa kokonaan

  • purkaa sellaisia neuronien yhteyksiä, jotka eivät palvele sinua

  • luoda kokonaan uudenlaisia yhteyksiä aivojesi neuronien välille

Kehittämäni Free to Heal® -menetelmä perustuu aivojen plastisuuden hyödyntämiseen ja sen avulla voit oppia muokkaamaan aivojasi systemaattisen harjoittelun avulla.

Jos haluat kuulla tästä kannustavia esimerkkejä, suosittelen sinulle katsottavaksi näitä kahta videota, joissa asiakkaani ovat parantuneet koko elämän ajan vaivanneista siitepölyallergian oireista sekä muista ikävistä vaivoista:

 

Haluaisitko sinä oppia hoitamaan siitepölyallergian aiheuttamia oireita luonnonmukaisesti? 

 Jos tämä teksti herätti mielenkiintosi, suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan Eroon oireista -kirjaani. Kirja vie sinut matkalle, jonka aikana opit muokkaamaan aivojasi siten, että voit päästä eroon jopa pitkään vaivanneista oireista.

Eroon oireista -kirja sopii erityisesti sinulle, mikäli:

  • kärsit yhdestä vaivasta tai erilaisista sitkeistä oireista ja olet kyllästynyt elämään oireittesi ehdoilla. Kirjassa opit menetelmän, miten tasapainotat elimistöäsi vaikuttaen siten koko kehon toimintaan ja voit elää vapaammin.
  • oireet rajoittavat elämääsi tai huonontavat elämänlaatuasi. Kirjassa opit myönteisen tavan lähestyä oireita ja miten vaikuttaa niiden juurisyihin.
  • olet valmis ottamaan ohjat omiin käsiin ja oppimaan uutta. Saat kirjasta tietoa, miten sinä itse opettelet kuuntelemaan kehosi viisautta hoitaa itseään.

Jo yli 20 000 ihmistä 25 maasta ovat saaneet apua oireisiinsa kirjan menetelmän avulla ja huomanneet elämänlaatunsa paranevan. 

Haluan myös auttaa sinua löytämään parantava voimasi ja voimaan paremmin! ❤️

Hanki Eroon oireista -kirja omaksesi täältä.

P.S. Olen pian lanseeraamassa jatkoa supersuositulle Free to heal® -verkkokurssilleni. Keväällä julkaisen nimittäin uudistetun version, joka tuo mukanaan paljon uutta ja päivitettyä materiaalia. Lue lisää tulevasta kurssista täällä.

 

Kiitollisuudella ja ihanaa päivää toivottaen,

Maria 

 

Close

Select Your Language