Synnytystrauma & parantava hypnosynnytys - Birth to Heal™ verkkokurssi

Synnytystrauma voi kuormittaa kehoa ja mieltä.. Ratkaisu voi olla parantava synnytys, mutta mikä se on?

Raskausaika ja syntymä ovat erityistä aikaa äidin elämässä. Synnytys voi aiheuttaa traumoja, mutta synnytys ja raskausaika voivat myös parantaa äitiä niin  fyysisellä kuin syvällä, henkisellä tasolla. Tämän ilmiön valjastamisesta on kyse parantavassa synnytyksessä ja raskaudessa.

 

Synnytystrauman hoito & synnytyspettymyksen parantaminen

Koska synnytys on yksi merkittävimmistä tapahtumista naisen elämän aikana, mitättömiltäkin tuntuvat asiat, joita synnytyksen aikana on kokenut, voi jäädä mieleen pyörimään jopa vuosiksi. Mielessä saattaa pyöriä seuraavanlaisia kysymyksiä:

 • "Miksi en saanut synnyttää ammeeseen?"
 • "Miksi synnytysasento valittiin puolestani?"
 • "Miksi minua kiellettiin liikkumasta vaikka oloni oli hyvä?"
 • "Miksi minulle tehtiin se ja se toimenpide?"
 • "Miksi en sanonut ääneen että haluan että puoliso ottaa vauvan vastaan maailmaan?"
 • ja niin edelleen.

Synnytysasento, joka tukee synnytyksen etenemistä, ja joka on äidille mukava on oleellinen.

Mikä on synnytystrauma?

Synnytyspettymystä astetta vakavampi kokemus on synnytystrauma. Synnytystraumasta kärsivä on saattanut joutua hätätilanteeseen synnytyksen aikana, mutta ihminen voi kärsiä synnytystraumasta, vaikka synnytys olisi mennyt ulkopuolisen silmissä hyvin. Synnytystrauma on sisäinen kokemus, johon liittyy se, että kokemuksen intensiteetti tai sen tuottamat tunteet ovat ylittäneet kokijan käsittelykyvyn. Synnytystrauma voi tuntua vahvalta tunteelta, että on jäänyt yksin, tai ei ole tullut kuulluksi synnytyksen hetkellä.

Traumaattista synnytystä voi seurata post-traumaattinen stressireaktio PSTD. Tätä ei monikaan välttämättä tiedosta, vaan synnytystrauma saattaa ilmetä 

 • tunteella ettei selviä vauva-arjen kuormituksesta
 • mielen oireina, kuten pakkoajatuksina tai kuolema-ajatuksina
 • fyysisinä oireina, kuten allergioina, autoimmuunisairauksina, kipuina, iho-oireina
 • äidin synnytystrauma ja pitkittynyt stressi voi näkyä myös vauvan itkuisuutena, koliikkina, masuvaivoina, ihottumina ja niin edelleen
 • äidin synnytystrauma voi myös heikentää myös varhaista vuorovaikutusta, mikä on oleellista vauvan henkiselle kehitykselle (lähde Duodecim).

Synntystrauma ja synnytyspettymys on sellaisia asioita, että ne heikentävät elämän laatua merkittävästi. Siksi niihin kannattaa hakea apua.

Mikä on parantava synnytys?

Paras tapa parantaa synnytystrauma on tietenkin uusi, korjaava synnytyskokemus. Mutta miten sellainen saadaan?

Synnytystrauman parantaminen

Raskausaikana äidin kehossa on ainutlaatuinen hormonicocktail, joka edesauttaa uusien hermoyhteyksien syntymistä. Tämä ilmiö on läsnä, tiedostipa sitä tai ei. Ajatuksemme ja tunteemme ohjaavat sitä, millaisia uusia hermoverkkoja aivoihin syntyy. Ovatko uudet yhteydet sellaisia, jotka tukevat hyvinvointia, vai sellaisia, jotka aiheuttavat sairauksia ja vaivoja? Ymmärtämällä neuroplastisuuden periaatteet, voit itse vaikuttaa siihen, millaisia yhteyksiä luot.

Myös lääketiede tunnistaa, että jotkin sairaudet, kuten allergiat tai autoimmuunisairaudet, voivat spontaanisti parantua raskauden aikana. Kun olet rento ja hermostosi on parasympaattisessa tilassa raskausaikana, raskaus voi auttaa sinua parantumaan monenlaisista vaivoista. Stressi ja kehon jatkuva puolustusjärjestelmän varuillaan olo voi aiheuttaa sen, että sairaudet pahenevat. Kumman valitset?

Birth to Heal™ kurssilla saat mielen tason työkalut, joita voit käyttää synnytystrauman parantamiseen. Menetelmän avulla matkaat menneisyyteen, kohtaat tapahtuneen uudessa valossa ja "kirjoitat uudelleen" muiston sellaisesta näkökulmasta, joka parantaa hyvinvointiasi. Opit käyttämään visualisointitekniikoita, joiden avulla valat luottoa ja turvaa tulevaan synnytykseen.

Vauva lähettää äidille parantavia kantasoluja

Synnytyksen myötä äiti konkreettisesti syntyy uudelleen. Raskauden aikana äiti ja vauva voivat vaihtaa soluja istukan kautta. Tiedetään, että jos raskaana olevan äidin kehossa on kudosvaurioita, vauva lähettää istukan kautta omia kantasoluja korjaamaan äidin kehoa. Nämä kantasolut kulkeavat verenkierron mukana juuri sinne, missä äiti tarvitsee paranemista.

Vauva pitää huolen äidistä ja äiti pitää huolen vauvasta. 

Hypnosynnytys verkkokurssi raskautesi tukena

Hypnosynnytys verkkokurssi Birth to Heal™ on Suomen kattavin synnytysvalmennus, sillä se sisältää täydellisen hypnosynnytyskurssin sekä Maria Nordinin kehittämän kansainvälisesti tunnetun Free to Heal -tietoisuustaitomenetelmän. Free to Heal on tietoisuustaitomenetelmä, jota voi käyttää mihin tahansa oireisiin ja haasteisiin. Jos olet raskaana, voit siis käyttää menetelmä raskausoireisiin, pelkoihin ja tunteisiin, joita lähestyvä synnytys ja äitiyskin voivat nostaa pintaan. 

Tämän verkkovalmennuksen kautta saat kaikki käytännön että mielen tason työkalut elämäsi merkittävimpään hetkeen valmistautumiseen. 

Sonja kertoo kokemuksensa:

"Ensimmäinen synnytykseni oli todella traumattinen. Olin valmistautunut luonnolliseen synnytykseen, mutta tuntuu että kaikki meni pieleen. Minua ei kuunneltu ja lopulta tuntuu, kuin koneisto olisi niellyt minut. Marian hypnosynnytys-valmennus auttoi minua käsittelemään menneet kokemukset ja antamaan anteeksi. Annoin anteeksi itselleni, etten osannut pitää puoliani ja anteeksi hoitohenkilökunnalle. Kurssin oppien avulla uskalsin unelmoida uudelleen luonnollisesta synnytyksestä. Toinen lapseni syntyi Voimalauseita kuunnellen lempeästi veteen. Olen ikuisesti kiitollinen tästä kokemuksesta!"

Birth to Heal™ kurssilla opit käytännön asiat liittyen synnytykseen sekä sen, miten valjastat mielesi raskausaikana ja synnytyksen aikana. Opit erityiset tekniikat, joiden avulla pystyt synnytyksen aikana tietoisesti rentoutumaan ja tuntemaan turvaa. Tiedetään, että kun äiti on rento, kivun kokemus synnytyksessä vähenee. Tästä on myös tutkittua tietoa: Hypnosynnytystä käyttäneet äidit kokevat vähemmän kipua ja sen myötä myös tarvitsevat vähemmän kivunlievitystä kuin naiset, jotka eivät osaa tätä mullistavaa menetelmää.

Kurssilla saat todella kattavat, lempeät ja silti tehokkaat työkalut niin synnytyspelon, synnytystrauman ja menneiden synnytyskokemusten parantamiseen.

Voit aloittaa kurssin missä tahansa vaiheessa odotusaikaa - tai jo sitä ennen! Jos laskettu aika on lähellä, voimme avata kurssin kaikki sisällöt sinulle heti ostohetken jälkeen. Näin pääset etenemän omaan tahtiisi ja saamaan kaikki työkalut käyttöösi viikossa.

Olitpa ensisynnyttäjä tai jo monen lapsen äiti (BtH-kurssille on osallistunut jopa seitsemän lasta synnyttänyt äiti, sillä synnytyksestä on aina uutta opittavaa), tule mukaan luomaan elämäsi upein synnytyskokemus!

LIITY MUKAAN TÄSTÄ

Lue lisää hypnosynnytyksestä

PMS-oireista voit lukea täältä

Lue Marian kotisynnytyksestä

Close

Select Your Language